Casus: PACCAR Parts

Casus bespreking

Voor PACCAR Parts, de parts divisie van DAF Trucks, hebben we in nauwe samenwerking met Crown Intern Transport te Almere, een modulair tilsysteem ontwikkeld. De Crown order-picker van het type GPC 3000 is hiermee uitgerust.

Projectaanpak

Er is een projectteam samengesteld welke bestond uit direct betrokkenen van PACCAR Parts, Crown

en Habeload BV. Vanuit de probleemstelling “hoe snel, ergonomisch en meer flexibel orders van middelzware producten picken” is een lijst van functionele specificaties samengesteld.

Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Met het voortschrijdend inzicht, ontstaan gedurende het ontwerpproces en de gezamenlijke evaluatie van de eerste testunit, zijn we uiteindelijk gekomen tot een ontwerp dat volledig beantwoord aan de functionele wensen van PACCAR Parts en de wensen van (de R&D van) Crown Intern Transport. Daarbij staat het veilig gebruik van de machine als geheel voorop en daarvoor is een integratie van het tilsysteem met de besturing van de orderpicker tot stand gebracht.

Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking tussen drie gelijkgestemde bedrijven is een tilsysteem, volledig geïntegreerd in een orderpicker, met een grote toegevoegde waarde bij het verzamelen van orders van middelzware producten.

Reacties zijn gesloten.