Vacature Service monteur / inspecteur

Als service monteur / inspecteur bestaan je werkzaamheden o.a. uit het uitvoeren van inspecties en reparaties aan tilhulpen en hefsystemen. Gezamenlijk met collega’s zorg jij ervoor dat de tilhulpen en hefsystemen geïnspecteerd worden bij de klant op locatie. Bij werkzaamheden op locatie ben je het eerste aanspreekpunt van de klant, jij beseft je dit en stelt je klantvriendelijk op. Daarnaast voer je werkzaamheden uit in onze eigen werkplaats. Aan de hand van tekeningen zorg je ervoor dat de tilhulpen en hefsystemen geassembleerd en in elkaar worden gezet. Daarnaast wordt van je verwacht dat je op een efficiënte en effectieve wijze structureel en tijdig storingen oplost.

Je taken:
- Brengen van service bezoeken
- Uitvoeren van inspecties
- Uitvoeren van reparaties zowel ter plekke als in de werkplaats
- Systematisch zoeken naar storingsoorzaken
- Verhelpen van de storingen
- Instrueren van de operators
- Opstellen en bijhouden van de inventarisatielijst van servicekist en serviceauto
- Assembleren en reviseren van systemen conform de montage handleiding
- Vaststellen van fouten en de terugkoppeling ervan
- Installeren / inbedrijfsstelling van de systemen
- Telefonisch bereikbaar zijn gedurende de servicebezoeken

Functie-eisen:
- Afgeronde MBO (4) opleiding richting techniek (mechatronica, WTB, elektro)
- Je kunt tekening lezen
- Je hebt kennis en ervaring met verschillende productie-/montage technieken
- Relevante kennis van de machinerichtlijn en NEN 3140
- Je beschikt over een VCA certificaat en een rijbewijs (evt. heftruck, hoogwerker, hijsen)
- Je bent betrokken, klantgericht en praktisch ingesteld

Wij bieden:
- Een zelfstandige uitdagende functie
- Volop ruimte voor eigen ontwikkeling
- Een collegiaal en enthousiast team
- Een fulltime dienstverband

Kortom, wil je zelfstandig werken met veel afwisseling en onderdeel uitmaken van een collegiaal en enthousiast team? Solliciteer dan direct!
Je motivatiebrief met CV kun je richten aan Jeanet van der Veen, via j.van.der.veen@integrongroup.nl. Mocht je nog vragen hebben over de functie dan kun je contact opnemen met Renier Heerema, 050 3168244.

Wadcon Speciaalmachinebouw en Habeload industriële tiloplossingen zien door samenwerking toekomst positief tegemoet.

Wadcon Speciaalmachinebouw uit Groningen en Habeload industriële tiloplossingen uit Assen gaan samen verder.

Vanwege de voortdurende automatisering en robotisering van de industrie hebben beide bedrijven door de samenwerking een sterke uitgangspositie voor de toekomst.

Habeload is inmiddels verhuisd naar de locatie van Wadcon aan de Duinkerkenstraat 44 te Groningen.

In totaal werken daar ruim 20 medewerkers voor de nieuwe combinatie.

Wadcon is specialist in het ontwerpen en realiseren van speciaal machines op het gebied van productieautomatisering, assemblage machines en testapplicaties.

Habeload produceert tiloplossingen voor industrie & warehousing. Het zijn doordachte ergonomische industrieproducten voor duurzaam en verantwoord werken en produceren.

Naast de standaard handgeleide tiloplossingen ontwikkelt Habeload samen met Wadcon nu ook volautomatische tiloplossingen, waardoor ze beschikken over een eigen productlijn van pick-and-place- en pelletiseerrobots.
Door deze uitbreiding van portfolio kunnen zowel Wadcon als Habeload nog meer vragen uit de markt beantwoorden en meedenken over oplossingen ten aanzien van ‘in-line’ productie.

Habeload Vacuüm Techniek.

Habeload Vacuüm Techniek.

Advies, Engineering , Bouw en Levering van :

- Vacuumlifters

- Vacuum conveyors

- Vacuumpompen.

- Vacuum grijpers.

- Vacuum zuignappen

- Vacuum controls

 

Casus: PACCAR Parts

Casus bespreking

Voor PACCAR Parts, de parts divisie van DAF Trucks, hebben we in nauwe samenwerking met Crown Intern Transport te Almere, een modulair tilsysteem ontwikkeld. De Crown order-picker van het type GPC 3000 is hiermee uitgerust.

Projectaanpak

Er is een projectteam samengesteld welke bestond uit direct betrokkenen van PACCAR Parts, Crown

en Habeload BV. Vanuit de probleemstelling “hoe snel, ergonomisch en meer flexibel orders van middelzware producten picken” is een lijst van functionele specificaties samengesteld.

Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Met het voortschrijdend inzicht, ontstaan gedurende het ontwerpproces en de gezamenlijke evaluatie van de eerste testunit, zijn we uiteindelijk gekomen tot een ontwerp dat volledig beantwoord aan de functionele wensen van PACCAR Parts en de wensen van (de R&D van) Crown Intern Transport. Daarbij staat het veilig gebruik van de machine als geheel voorop en daarvoor is een integratie van het tilsysteem met de besturing van de orderpicker tot stand gebracht.

Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking tussen drie gelijkgestemde bedrijven is een tilsysteem, volledig geïntegreerd in een orderpicker, met een grote toegevoegde waarde bij het verzamelen van orders van middelzware producten.